EM-kilpailujen toinen kisapäivä

 

Maanantaina oli kisojen avajaiset, jossa Suomen lippua kantoivat Laressa Van Emdem ja Anna Rantanen. Ohjelmassa oli puheita mm. Ranskan urheiluministeriltä, kansainvälisen thainyrkkeilyliiton puheenjohtajalta ja muilta merkkihenkilöiltä. Yleisön lisäksi paikalla oli kattava median edustus.
Lisäksi ohjelmassa oli joukkueen yhteistä harjoittelua ja valmistautumista tuleviin otteluihin. Tuomaripalaverissa Suomea edusti kokenut Katariina Perkkiö.
Tänään oli Suomen joukkueen aika aloittaa oma kisaurakkansa. Ensimmäisenä kehään astui Satu Mykkänen -45 kg sarjassa. Vastaan asettui Venäjän Vera Negodina. Tuttu kilpapari otteli taas tasaisesti ja suomalaisten suureksi yllätykseksi venäläinen voitti erät, vaikka Satu muutti taktiikkaansa, parantaen otteitaansa.

Seuraavana suomalaisena kehään astui Niina Rupponen – 48kg sarjassa. Niina kohtasi Venäjän Daria Ganzvindin. Arvokisojen ensikertalainen Niina lähti haastamaan ennakkoluulottomasti Venäjän Dariaa. Niina aloitti ottelun potkuilla ja keskikehän hallinnalla, sekä ottamalla aloitteet omiin käsiin. Daria vastasi aloitteisiin omilla vahvoilla lyönneillään. Venäläisen omaperäinen ottelutyyli ja -rytmin rikkominen tekivät hyvin hyökänneelle Niinalle ottelusta haastavan. Venäläinen vei kaksi ensimmäistä erää, Niinan voittaessa viimeisen erän.

Viimeisenä suomalaisena kehään nousi Riina Sipovaara – 57kg sarjassa. Riinaa vastaan asettui Itävallan Nina Scheucher. Tässä ottelussa kaksi nälkäistä ottelijaa kohtasivat toisensa. Riina aloitti ottelun hakien aloitteita, mutta tämä ei riittänyt erävoittoon. Toisessa erässä nähtiin reilua iskujenvaihtoa puolin ja toisin. Toinen erä tuomittiin kuitenkin Itävaltalaisen hyväksi. Riina lähti haki tyrmäystä kolmannessa erässä. Riina osui hyvin kääntökyynerpäillä ja yläpotkuilla, mutta tällä kertaa voitto matkasi Itävaltaan.

Kaikkien suomalaisten ottelut olivat erittäin tasaisia ja olisivat voineet perustellusti päättyä kumman kulmaan tahansa. Muu suomen joukkue oli mukana kannustusjoukoissa, joka oli yksi kisojen kovaäänisimmistä. Ohjelmassa oli lisäksi muun joukkueen yhteiset harjoitukset.

Huomenna suomalaisista kehässä ovat Kari Viinikainen – 63,5 kg A – sarjassa ja Kristoffer Björskog – 63,5 kg B -sarjassa. Myös huomiset ottelut näkyvät suorana IFMAn livestreamin kautta. 

Kilpailujen live stream lähetykset näkyvät täältä:
https://www.youtube.com/channel/UCJfoE7xvY5TSee7WOh2sMbw
Teksti: Petri Martinez, Jarno Laitinen, Hannu Vappula

Katru Perkkiö