EM-kilpailut kolmas päivä

Suomalaisten osalta päivän avasi Lotta Loikkanen, joka kohtasi tsekkiläisen Lucie Aubrechtován naisten -48 kg -sarjassa. Loikkanen aloitti ottelun päättäväisesti ja lähti hakemaan lähiottelua. Muutaman tilanteen jälkeen olikin selvää, että suomalainen oli vahvempi tällä osa-alueella. Tämän huomattuaan Loikkanen ei antanut vastustajalleen hetkeäkään rauhaa, vaan painosti vastustajansa toistuvasti lähelle. Lopulta tuomari keskeytti ottelun 3. erässä ja Loikkaselle hieno voitto ja paikka semifinaaliin. Siellä hän kohtaa venäläisen Tatiana Petrovan.

Seuraavaksi kehään hyppäsi Riina Sipovaara naisten -54 kg -sarjassa. Hän kohtasi tsekkiläisen Viktoria Bulinovan. Tsekkiläinen lähti haastamaan heti alussa Sipovaaraa tulemalla eteenpäin, johon suomalainen vastasi näyttävillä pysäytyspotkuilla eri korkeuksille. Kaikki erät kulkivat samalla käsikirjoituksella. Tsekkiläinen tuli eteenpäin ja Sipovaaran iskiessä vastaan ja sekoittaessa liikkeellään tsekkiläisen kuviot. Bulinova ei löytänyt keinoja Sipovaaran pysäyttämiseen ja näin suomalaiselle selkeä voitto kaikin tuomariäänin. Seuraavaksi Sipovaara kohtaa semifinaalissa Portugalin Maria Lobon.

Kolmantena kehään astui Gia Winberg. Hänelle vastaan asettui pitkänhuiskea Venäjän Valeriia Zubchenko naisten -60 kg -sarjassa. Venäläinen haastoi Winbergiä ensimmäisessä erässä vahvoilla polvi- ja pysäytyspotkuilla, Gian vastatessa näyttävillä lyöntiosumilla. Erän jälkeen tulostaululla oli hetken lukemat venäläiskulmaukseen, mutta toisessa erässä kirjaus korjattiin ja se meni Winbergin nimiin. Toinen ja kolmas erä olivat jo selkeämmin suomalaiselle. Winberg liikkui hyvin ja teki monipuolisesti töitä, hakien monipuolisesti myös lähiottelutilanteissa kyynärpäälyöntejä. Näin Winberg kirjasi itselleen voiton kaikin tuomariäänin ja kohtaa seuraavaksi semifinaaleissa Israelin Nili Blockin.

Katru Perkkiö