EM-kilpailut neljäs päivä

Ensimmäisenä suomalaisena kehään astui Riikka Järvenpää naisten -67 kg:n sarjassa. Hän kohtasi vuoden 2017 maailmanmestarin ja kokeneen arvokisakävijän turkkilaisen Behida Tacuildizin. Järvenpää aloitti ottelun pirteästi ja lähti haastamaan mestaria rohkeasti. Ensimmäinen erä olikin tasaisin ja Järvenpää onnistui hankkimaan muutamia tilannevoittoja itselleen. Turkkilainen vei kuitenkin ensimmäisen erän nimiinsä ja näin seuraavaan erään lähdettiin takaa-ajo -asemasta.

Järvenpää taisteli kaksi seuraavaa erää ja yritti kuroa etumatkaa kiinni, mutta tällä kertaa se ei riittänyt ja voitto matkasi Turkkiin.

Päivän toisessa suomalaisottelussa kehään hyppäsi Kristoffer Björkskog, joka kohta Turkin Safer Sayikin miesten -63,5 kg:n B-sarjassa. Ottelu alkoi vauhdikkaasti turkkilaisen hakiessa nopeita lyönti-potku -sarjoja, joista Björkskog torjui suurimman osan, mutta ei saanut tarvittavia vastaiskuja niistä iskettyä.

Ottelun edetessä Björkskog huomasi lähiottelun toimivan ja hän lähti haastamaan ja hakemaan ottelua lähelle. Ottelu etenikin myös näiden vahvuuksien kautta, turkkilaisen hakiessa sarjoja ja Kristofferin hakiessa lähiottelutilanteita. Björkskog oli lähiottelu tilanteissa vahvempi ja sai muutamia näyttäviä heittojakin. Jostain syystä kehätuomari tulkitsi heitot kampeiksi, joka on ei ole sallittu tekniikka. Otteluvideolla on kuitenkin nähtävissä, että heitot olivat puhtaita. Ottelu oli tiukka ja hyvä taistelu, mutta voitto matkasi tällä kertaa Turkkiin.

Tänään suomalaisista kehässä nähdään naisten -54 kg:n sarjassa iskevä Riina Sipovaara, joka kohtaa portugalilaisen Maria Lobon sekä naisten -60 kg:n sarjassa otteleva Gia Winberg, joka kohtaa israelilaisen Nili Blockin.

Kuva: Riikka Järvenpää

Katru Perkkiö