EM-kilpailut viides päivä

Ensimmäisenä suomalaisena kehään astui Riina Sipovaara naisten -54kg:n sarjassa vastassaan portugalilainen euroopan mestari ja moninkertainen arvokisamitalisti Maria Lobo. Sipovaara haastoi mestaria ja oli yllättääkin muutamilla hyvin ajoitetuilla potkuilla eri korkeuksiin. Ensimmäisessä erässä nähtiinkin puolin ja toisin molemmilta ottelijoilta näyttäviä hyökkäyksiä, mutta erä meni haja-äänin Portugalin kulmaukseen.

Toisessa erässä mestari ei ollut enää yllätettävissä, se kirjattiin kaikin tuomariäänin Portugalin kulmaukseen. Kolmannesta erästä Sipovaara teki taas mestarille haastavan. Sipovaaran rento ja monipuolinen tekniikka arsenaali tuotti jälleen vaikeuksia portugalilaiselle. Sipovaaran tavaramerkkinä ovat kaikista suunnista tulevat potkut joka kerrokseen. Kun näihin potkuihin saadaan lisää voimaa, Sipovaaralla on “jaloissaan yllättävä ase”. Myös viimeinen erä tuomittiin hajaäänin Portugaliin, eikä Sipovaaran taistelu vielä riittänyt voittoon asti. Portugalilainen jatkaa turnauksessa finaaliin Venäjää vastaan ja Sipovaaralle EM-pronssia.

Toisena suomalaisena kehään astui Gia Winberg naisten -60kg:n sarjassa vastassaan moninkertainen maailmanmestari Nili Block. Naiset ovat kohdanneet aikaisemminkin vuonna 2017 Valko-Venäjällä Minskissä pidetyissä MM-kilpailuissa. Tuolloin voitto kirjattiin Israeliin.

Winberg pyrki alusta asti haastamaan Blockin prässäämällä ja tekemällä aktiivisesti töitä. Näistä Winberg kirjasikin muutamia tilannevoittoja itselleen. Israelin vasen puoli edellä otteleva Block on erittäin taitava mukautumaan vastustajan tyyliin ja osaa tehdä jokaisessa erässä vahvasti tarvittavat voittoon vaadittavat osumat ja näin oli tälläkin kertaa.

Israelin Nili Block jatkoi voittokulkuaan finaaliin, jossa hän kohtaa isäntämaan Karolina Klusovan. Winbergille EM-pronssia.

Tänään kehässä iskevät naisten -45kg:n sarjassa Satu Mykkänen vastassaan Ruotsin Camiella Danielsson. Ruotsalainen voitti karsinnoissa Ukrainan ja Mykkänen  eteni jatkoon walk over tuomiolla, kun vastustaja ei päässyt painoihin.

Toisena suomalaisena kehässä nähdään naisten -48kg:n sarjassa otteleva Lotta Loikkanen, joka kohtaa venäläisen Tatiana Petrovan. Loikkanen eteni jatkoon kukistamalla isäntämaan Lucie Aubrechtován. Venäläinen puolestaan eteni jatkoon voittamalla Ukrainan.

Ottelut ovat katsottavissa klo 14 alkaen (paikallista aikaa) IFMA Youtube kanavalla.
Ottelulistat ja ottelujen tulokset löytyvät täältä.
EMF Facebook sivuilla on raportteja ja kuvia kisoista päivittäin.

Kuvat: Bartáková Lenka

Katru Perkkiö