Gia Winberg iski The World Games hopeaa

Kuva: Teemu Siikarla

Tänään kilpailuissa oteltiin kaikki pronssiottelut sekä tietysti finaalit.

Gia Winbergillä oli haastava päiväpuhde tiedossa, kun vastaan asettui -63,5 kg sarjan hallitseva maailmanmestari Venäjän Svetlana Vinnikova. Venäjätär oli aikaisemmalla kierroksella voittanut -60 kg sarjan hallitsevan maailmanmestarin Nili Blockin.

Vinnikova otteli kuten mestarit ottelevat. Olemalla askeleen edellä jokaisella osa-alueella ja halliten kehän tapahtumia. Winberg yritti saada venäläisen perääntymään painostamalla hänet taisteluun, mutta mestari hallitsi liikkeen myös sivuille päin, eikä mennyt tähän lankaan kuin hetkittäin. Lisäksi kokoeroa oli juuri sen yhden sarjan verran ja se näkyi mm. fysiikassa, vaikka nyt oteltiin -60 kg:n sarjassa.

Winberg taisteli kuitenkin kaikki erät ja viimeiseen erään saatiin vielä lisäjännitystäkin, kun molemmat ottelijat hakivat kääntökyynärpää lyönnein ratkaisevaa osumaa. Winberg antoi finaalissa kaikkensa, eikä suostunut päästämään venäläistä helpolla missään vaiheessa. Vinnikova kirjasi itselleen voiton kaikin tuomariäänin 5-0 ja näin Winbergin saavutuksena on The World Games hopeaa.

Winberg teki lajihistoriaa olemalla ensimmäinen suomalainen thainyrkkeilijä The World Games kilpailuissa. Tämä saavutus on myös hänen ottelija uransa kovin saavutus tähän mennessä.

Suomen Muaythai liitto onnittelee lämpimästi Winbergia ja hänen taustajoukkojaan hopeamitalista!

Katru Perkkiö