Maailmanmestari Tessa Kakkonen iski Euroopan mestariksi

tessa-em1Tessa Kakkonen iski komealla voitolla itsensä Euroopan mestariksi naisten  -48 kg sarjassa kukistamalla Saksan Nina Schumacherin.

Saksan ottelijatar otteli tiensä finaaliin lähes hurmosmaisesti ja kaatoi matkalla ennakkosuosikkeinakin pidettyjä Venäjän sekä Espanjan ottelijattaria. Finaaliotteluunkin hän lähti mitään pelkäämättömästi ja valmiina haastamaan hallitsevan maailmanmestaria.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molempien ottelijoiden hakiessa arvokasta ensimmäisen erän voittoa. Saksalainen lähti hakemaan ottelua lähietäisyydelle ja yritti vahvalla pystypainilla saada ottelua haltuunsa. Yli sadan ottelun nainen Kakkonen oli kuitenkin valmis ottelemaan millä etäisyydellä tahansa. Vauhdikas ensimmäinen erä kirjattiin suomalaiskulmaan vahvan lähiottelun sekä polvien ansiosta.

Toiseen erään lähdettiin oletuksesta, että vastustajan kulman ottelutaktiikka tulee muuttumaan. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan saksalainen jatkoi edelleen vahvaa lähiotteluun tulemista. Tämä sopi Kakkoselle paremmin kuin hyvin. Välillä nähtiin myös reipasta iskujenvaihtoa, jotka Tessa kirjasi varmasti itselleen.  Toinen erä kirjattiin myös selkeästi suomalaiselle.

Kolmanteen erään lähdettäessä Suomen kulmauksessa oltiin vielä valmiina kiristämään tarvittaessa lisää ruuvia. Tällä kertaa kiristystä ei tarvittu, koska Kakkonen sai pidettyä ottelun rytmin ja vauhdin itsellään. Voittoa ei kuitenkaan lähdetty varmistelemaan, vaan  keskikehä ja tilannevoitot pidettiin loppuun asti hallussa. Kun kongi kumahti ottelun päättymisen merkiksi, kaikki tiesivät kuka oli uusi mestari.

Näin Tessa Kakkonen uusi vuonna 2013 voitetun Euroopan mestaruuden ja hän on nyt tuplasti Euroopan mestari.

Kakkonen on myös hallitseva maailmanmestari, eikä ole hävinnyt MM- ja EM-kilpailujen turnauksissa kuin yhden ainoan erän. Tähän ei ole pystynyt kukaan suomalainen aikaisemmin!

Suomen Muaythai liitto onnittelee uutta Euroopan mestaria sekä hänen valmentajaansa Hannu Vappulaa!

Tänään ohjelmassa on loput finaaliottelut ja kesässä nähdään suomalaisväriä vain tuomarin roolissa ja palkintojenjaossa.

Katru Perkkiö