Neljäs kilpailupäivä

gia2Neljäntenä kilpailupäivänä nähtiin vain yksi suomalainen kehässä, kun Gia Winberg kohtasi naisten -60 kg:n sarjassa Ruotsin Isa Tidblad-Keskikankaan. Vastustajan meriitteinä on mm. maailmanmestaruus vuodelta 2014 (sarjassa -67 kg). Winbergin tekemisessä näkyi alusta asti edellisestä ottelusta saatu hyvä vire ja hän piti otelussa tempoa yllä. Vuosien kehäkokemuksen avulla Winberg löysi ensimmäisen erän aikana itselleen suotuisan etäisyyden ja ryhtyi haastamaan entistä päättäväisemmin ruotsitarta. Erä tuomittiin kuitenkin vastustajan kulmaukseen.

Winberg lähti toiseen erään voitonavaimet taskussaan ja aluksi näyttikin siltä, ettei ruotsalainen pystyisi vastaamaan Winbergin hyökkäävään ottelutaktiikkaaan. Toisessa erässä nähtin paljon myös tasaisen tuntuista lähiottelua ja tilanteita haettiin puolin ja toisin. Toinen erä meni kuitenkin niukasti vastustajan kulmaukseen.

Kolmannessa erässä hurja tahti jatkui Winbergin tehdessä lähes kaikki aloitteet, mutta mestari pystyi kahden voitetun erän turvin muuttamaan ottelutaktiikkansa, joka perustui sivuttainliikkeeseen ja vastaiskuihin. Valitettavasti Winbergin taistelu ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Ruotsalainen kohtaa finaalissa Valko-Venäläisen, jonka tuliset polvet ovat osoittautuneet jokaiselle vastustajalle ylitsepääsettömäksi muuriksi.

Huomenna kehässä nähdään Tessa Kakkonen naisten -48 kg:n sarjassa. Hän kohtaa EM-finaaliootelussa Saksan Nina Shumacherin.

 

Katru Perkkiö