Kolmas kilpailupäivä

satuKolmas kilpailupäivä alkoi vauhdikkaasti, kun kehään astui naisten -45 kg:n sarjassa otteleva Satu Mykkänen. Vastakkaiseen kulmaukseen asteli Venäjän Vera Negodina. Ensimmäisessä erässä nähtiin kahden taitavan ottelijan mittelyä, jossa naiset ottivat toisistaan mittaa heti ensihetkestä alkaen. Mykkänen haastoi venäläisvastustajaansa ennakkoluulottomasti ja vei ensimmäisen erän nimiinsä. Toisessa erässä Negodinan painavat pysäytyspotkut sekoittivat suomalaisen rytmiä ja omaa tekemistä ja toinen erä menikin venäläiskulmaukseen. Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta ja se näkyi molempien ottelijoiden suurena voitontahtona. Vaikka helsinkiläistaistelija otteli elämänsä parhaimman ottelun juuri oikealla hetkellä, voitto matkasi venäläiskulmaan ja Mykkäsen kisaurakka päätyi valitettavasti tähän.

Mykkänen otteli ensimmäistä kertaa sarjassa -45 kg ja osoitti kuuluvansa Euroopan eliittiin tässä sarjassa. Tulevaisuudessa häneltä on lupa odottaa lisää loistavia suorituksia.

Toisena suomalaisena kehään asteli päättäväisesti naisten -48 kg:n sarjassa otteleva Tessa Kakkonen, joka sai vastaansa Liettuan Reda Staäyskaitön. Väkivahva liettualainen yritti “imuttaa” mestaria tehdäkseen painavia vastaiskuja, mutta mestari ei tähän ansaan langennut vaan iski aina takaisin saaden vastustajan ottamaan taka-askelia. Liettualainen teki ottelusta mielenkiintoisen ja jännittävän hakien aina sopiviin väleihin paivavantuntuisia osumia, mutta Kakkosen liike ja suojaus pitivät loppuun asti. Selkeä 3-0 voitto suomalaiselle ja EM-finaalissa hän kohtaa hurmosmaisesti tiensä finaaliin raivannen Saksan Nina Schumahherin.

siiri2Päivän kolmas suomalaisottelija oli naisten -54 kg:n sarjassa otteleva Siiri Tura, joka sai vastaansa portugalilaisen Maria Lobon. Portugalilainen osoitti edellisen kierroksen voitolla ranskalaisesta olevansa jopa yksi sarjan ennakkosuosikeista. Tura lähti hakemaan ottelua nimiinsä omilla vahvuusalueillaan ja yritti pitää ottelua haluamallaan etäisyydellään ja tilaisuuden tullessa hakeutuen lähiotteluun. Ensimmäisen alku olikin tasaista, mutta portugalilainen osoittautui juuri niin vaikeaksi vastustajaksi kuin etukäteen oli ajateltu. Tura teki aktiivisesti aloitteita, mutta portugalilainen onnistui kääntämään etenkin tiukkoja ottelutilanteita enemmän itselleen. Toinen ja kolmas erä noudattivat samaa kaavaa Turan tehdessä paljon aloitteita, mutta portugalainen onnistui viemään kaikki erät nimiinsä. Turan EM-kilpailu-urakka päättyi valitettavasti tähän, mutta hän osoitti pystyvänsä kehittymään turnauksen edetessä. Se on jatkoa ajatellen eteenpäin vievää taitoa.

riinaPäivän neljäs ja viimeinen suomalaisottelija oli -57 kg:n sarjassa otteleva Riina Sipovaara, joka kohtasi hallitsevan maailmanmestarin Patricia Axlingin Ruotsista. Ennen ottelua Sipovaara totesi kulmamiehilleen jääkiekkotermein, että  “pitkä päätyyn ja perään” ja näin myös tapahtui. Sipovaara lähti rohkeasti haastamaan, mutta mestari ei ollut yllätettävissä. Vaikka Sipovaara saikin muutamia näyttäviä suoria polvia perille, ne eivät tällä kertaa riittäneet. Mestari hyödynsi Sipovaaran suojauksessa olevat aukot ja ne lopulta saattoivat olla koko ottelun ratkaiseva tekijä.

Kahden erän tappiosta huolimatta Sipovaara lähti viimeiseen erään “kaikki tai ei mitään” asenteella ja kehässä nähtiinkin hänen paras eränsä. Arvokilpailujen ensikertalaiselta hyvä depyytti, vaikka se ei tällä kertaa riittänyt pidemmälle.

Huomenna kehässä nähdään Gia Winberg naisten -60 kg:n sarjassa ja hän saa vastaansa Isa Tidblad-Keskikankaan Ruotsista.