Toinen kilpailupäivä

giaToinen kisapäivä käynnistyi Gia Winbergin kohdatessa Saksan Anke Kemmerin naisten -60 sarjassa. Ensimmäisestä erästä lähtien Winberg lähti rohkeasti selvittämään, mikä vastustajaan uppoaa ja mikä ei. Erän edetessä Winberg osoitti olevansa parempi jokaisella osa-alueella, kun miteltiin lyönnein, potkuin tai lähiotellen. Ensimmäinen erä meni Winbergin täydellisessä hallinnassa.

Toiseen erään Winberg lisäsi edellisten tekniikkaarsenaalin mukaan kyynärpäälyönnit lähiottelun tueksi ja tämä oli saksattarelle liikaa. Ensimmäisen luvunlaskun saksatar selvitti rimaa hipoen, mutta toisen lyönti ja kyynärpääsarjan jälkeen kehätuomari päätti luvunlaskun jälkeen keskeyttää ottelun. Winbergille selvä avausvoitti EM-turnauksessa ja seuraavaksi hän kohtaa Ruotsin Isa Tidlab-Keskikankaan. Myös ruotsitar eteni jatkoon toisen erän keskeytysvoitolla belgialaisesta vastustajastaan.

Päivän toisessa ottelussa Suomen Teemu Hellevaara kohtasi miesten -71 kg:n sarjassa valko-venäläisen moninkertaisen maailmanmestarin Andrei Kulebinin. Satojen ottelujen lisäksi vastustaja on valittu useamman kerran arvokilpailujen parhaaksi ottelijaksi. Hellevaara lähti otteluun haastajan asemassa kilpailujen ehdotonta ennakkosuosikkia vastaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä useammin Hellevaara sai myös mestariin osumia läpi. Jopa yleisö syttyi mukaan taisteluun kannustaen vuoroin molempia hyvistä osumista. Kulebin johti ottelua kaikki kolme erää, mutta yrittämiseen ja taistelutahtoon ottelu ei tällä kertaa kaatunut. Ottelun jälkeen sekä yleisöstä että tuomaristosta tultiin kehumaan Hellevaaran tapaa otella “suurella sydämellä”.

Hellevaara kohtasi kevään MM-kilpailuissa niin ikään ensimmäisellä kierroksella Kulebinin ja tämä ottelu osoitti, että kehitystä on tapahtunut hyvään suuntaan. Turnausmuotoisessa kilpailussa vain voittaja jatkaa eteenpäin ja valitettavasti Hellevaaran EM-kisaurakka päätyi tähän.

Molempina ottelupäivinä Katarina Perkkiö on ollut kehä- ja arvostelutuomarin tehtävissä. Tuomareiden päivät alkavat jo aamuvarhain, kun he ovat myös organisoimassa punnituksia. Tämän päivän agendalla oli näiden tehtävien lisäksi EMF:n vuosittainen kokous, jossa esiteltiin lajin tulevaisuuden suunnitelmia ja tavoitteita.

Valmentajat ovat pitäneen joukkueen otteluvirettä yllä oikeanlaisilla otteluihin valmistavilla harjoitteilla.

Huomenna kehässä nähdään neljä suomalaista:

-45 kg Satu Mykkänen vs Venäjä
-48 kg Tessa Kakkonen vs Liettua
-54 kg Siiri Tura vs Portugali
-57 kg Riina Sipovaara vs Ruotsi

Katru Perkkiö