Mestari, jolla on aina aikaa nuorten taistelijoiden kysymyksille

Kuva: Muaythai Federation of Hungary

Combat Academy of Finland on noussut viime vuosien aikana yhdeksi Suomen parhaista seuroista. Tämän vuoden SM-kilpailujen mitalisaldossa se hävisi Härmän Malja pokaalin vain yhden pronssin verran Lahti Thaiboxing Clubille.

Menestyksen takana on monia erilaisia asioita, mutta ainakin valmentaja Deo Phetsanghatilla* on ollut tähän iso vaikutus. Yli 200 ottelun mies tietää, mitä kehässä vaaditaan ja kuinka lajia harjoitellaan tullakseen hyväksi. Phetsanghat ohjaa kotisalillaan harjoituksia myös kuntoilijoille ja vierailee Suomessa sekä ulkomailla eri saleilla leirejä vetämässä.

Phetsanghatilla on hyvät yhteydet Unkariin ja hän on ollut siellä useasti itse ottelemassa ja leirejä vetämässä. Lokakuisena viikonloppuna 20.-23.10.2017 mies kävi vetämässä leirin kolmessa eri kaupungissa: Budapestissa, Pécsissa ja Szentendressä. Näistä kolmesta Budapestin leiri oli suunnattu 6-13 vuotiaille lapsille. Tästä leiristä tehtiin sekä juttua paikalliseen mediaan että TV:hen. Pécsissa ja Szentendressä pidetyt leirit oli suunnattu ottelijoille. Jälkimmäisen leirin viimeisenä päivänä Unkarin kansallisen lajiliiton pääjohtaja osallistui treeneihin mukaan.

Phetsanghat summaa Unkarin leirikimaran näin ”Parasta tässä on, kun ihmiset ovat avoimia, iloisia ja he ovat erittäin motivoituneita treenaamiseen. He keskittyvät täysillä tekemiseen.” Unkarilaiset taas tietävät Phetsanghatin olevan todellinen mestari, joka tietää lajista paljon ja opettaa mielellään sen saloja myös muille. Lisäksi hänellä on aina aikaa, jos nuori taistelijan alku esitää hänelle kysymyksen tai haluaa ottaa hänestä valokuvan.

Budapestin leiristä videoa:
https://youtu.be/xGhqIG03Nso

Paikallinen TV lähetys:
https://youtu.be/7WqzwC80n3c

Budapestin leiristä paikallisessa mediassa:

http://www.fight.hu/Kick-box-K-1-Thai-box/Check-Bin-ujra-Magyarorszagon-oktatott

*Total fights: 229

  • Win:197, win by ko 54
  • Lost:28
  • Draw:4
  • Titles: Ratchadamnoen champion, Twins Champion,  Russia Grand prix open 8 man tournament

 

Katru Perkkiö