Muaythai lunasti viimeisen paikan vuoden 2023 Euroopan kisoissa!

Muaythai lunasti viimeisen paikan vuoden 2023 Euroopan kisoissa!
Euroopan kisoissa (European Games) 2023 urheilulajien viimeiset lajipaikat ovat jaettu. Kyseiset lajit saavat viimeiset paikat Puolan vuoden 2023 Euroopan kisojen virallisessa mitaliohjelmassa.
Yksi näistä himoituista paikoista on myönnetty Muaythaille. Muaythai on yli 1000 vuotta vanha kamppailulaji, jota on rikastettu vuosisatoja vanhoilla perinteillä ja on yksi maailman nopeimmin kasvavista lajeista. EOC:n virallisesti vahvistama lajin hallintoelin Kansainvälinen Muaythai-yhdistysten federaatio, koostuu 146 jäsenmaasta, jotka työskentelevät yhdessä Muaythain elämäntapana edistämiseksi.
Kilpailumuoto on suunniteltu vastaamaan olympialiikkeen standardeja, jotka pyrkivät täydelliseen sukupuolten tasa-arvoon. IFMA on saavuttanut tavoitteensa vuosien varrella. Euroopan kisojen luokat ovat tasa-arvoiset, ja seitsemän miesten ja naisten divisioonaa ja 2 sekoitettua sekaryhmä tapahtumaa takaavat täydellisen sukupuolten tasa-arvon Muaythai-ohjelmassa tulevissa kisoissa.
Muaythain lisäksi kisoihin lisätään uutena lajina myös jousiammunta. IFMA-perhe onnittelee maailman jousiammuntaa tästä merkittävästä saavutuksesta. The European Games järjestetään Puolan Krakovassa vain vuosi ennen Pariisin 2024 olympialaisia. Kisojen järjestämisestä vastaavat Euroopan olympiakomiteat (EOC)

Heli Salapuro