Suomen Muaythai -liiton historian ensimmäinen mentorointiryhmä alkaa pian

Suomen Muaythai -liiton historian ensimmäinen mentorointiryhmä alkaa pian

SMTL mentorointiryhmä alkaa maaliskuun lopulla ja mukaan on ilmoittautunut viisi valmentajaa ja ohjaajaa ympäri Suomen. Mentorointiryhmä on tarkoitettu kaikille thainyrkkeilyn valmennus- ja ohjaajataustaa omaaville. Oli takana sitten kymmeniä vuosia valmentamista tai olit vasta aloittanut. Mentoroitava määrittelee itse mihin suuntaan mentorointi etenee.

“Jokainen meistä voisi pohtia kuka on sinun elämäsi mentori ja kuka on vaikuttanut eniten siihen missä olet juuri nyt? Vaatii mentoroitavalta rohkeutta avata omaa tyyliään, katsoa laatikon ulkopuolelle ja avarakatseisesti olla valmis kehittämään omia taitojaan.”, kannustaa ryhmässä mentorina toimiva Eero Toiviainen.

Mentorin roolina on olla neuvonantaja, opastaja, luotettava kumppani ja ajatusten sparraaja. Mentori kuuntelee, kysyy, kyseenalaistaa, neuvoo ja herättää osallistujassa itsessään oivalluksia. Mentorointi on avointa, täysin luottamuksellista, vuorovaikutteista ja toista kunnioittavaa.

Mentoroinnin hyödyt voivat olla valtavat. Jokainen voi löytää oman valmennuksen punaisen langan ja kehittää ammatillista osaamistaan. Ryhmä yhdessä ja yksilötapaamisissa kehittää ja haastaa pohtimaan omaa toimintaympäristöään, lisää työhyvinvointia, auttaa kriisitilanteiden hallitsemisessa (tärkeää etenkin näinä haasteellisina aikoina) ja selkeyttää oman ajankäytön hallintaa rakkaan elämäntavan parissa jokaisen tarpeita kunnioittaen. Jokaisella osallistujalla on itsellään vastuu omasta kehittymisestään ja oppimisestaan kannustavassa ympäristössä.

Mentorointiryhmän vetäjänä toimii Suomen Valmentajien kouluttama SMTL:n mentori Eero Toiviainen. Hän on toiminut erilaisissa ohjaajan ja valmentajan tehtävissä thainyrkkeilyn parissa vuodesta 2012 ja lokakuusta 2018 lähtien ollut tamperelaisen MMA Team 300:n thainyrkkeilyn päävalmentaja ja vastaa seuran thainyrkkeilyvalmentamisen kokonaisuudesta.

Eero on käynyt aktiivisesti valmennuskoulutuksia läpi viime vuosina kuten kamppailulajien VOK1- ja VOK2-koulutukset sekä suorittanut valmentajan ammattitutkinnon Varalan Urheiluopistossa. Edellisessä ammatissaan esimiestehtävissä hän on suorittanut myös johtamisen erikoisammattitutkinnon, joten hänellä on monipuolinen kokemus erilaisista johtamis- ja valmennustehtävistä.

Ryhmä on TÄYNNÄ!

Heli Salapuro