Muaythain matka olympialajiksi myötätuulessa

Muaythain matka olympialajiksi myötätuulessa

Kansainvälinen Olympiakomitean hallitus (International Olympic Committee) on päättänyt suosittaa IFMA:n tunnustettavaksi viralliseksi lajiliitoksi ja muaythain Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustamaksi lajiksi kokouksessaan 10.6.2021. Asian lopullinen päätös tehdään Kansanvälisen Olympia Komitean yleiskokouksessa 21. heinäkuuta Tokiossa, Japanissa. Käytännössä tunnustaminen tarkoittaa sitä, että sen myötä laji tulee osaksi kansainvälistä olympialiikettä ja voi myöhemmin hakea olympiastatusta.

IFMA:n presidentti Dr. Sakchye Tapsuwan lähettää terveiset muaythai yhteisölle näillä sanoin: Tämä on historiallinen hetki IFMA:lle ja lajillemme. Tunnustus on pitkän työn tulos urheilumme ja organisaation kehittämiseksi. Matka alkoi sen jälkeen, kun pyrimme jäsenyyteen ja saimme GAISF: n (Global Association of International Sports Federations) tunnustuksen, jonka saavutimme vuonna 2006. Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustuskampanja alkoi vuonna 2012. Lajimme on tehnyt määrätietoista työtä saavuttaakseen olympialaisten arvojen toteutumisen. Arvoissamme toteutuu reilun pelin henki, urheilun eheys ja turvaaminen, sukupuolten tasa-arvo, nuorisotyön kehittäminen, hyvä hallintotapa ja muaythain käyttö työkaluna valoisamman tulevaisuuden rakentamiseen kaikille.

Tämä työ näkyy kaikissa organisaation ja lajin yhteisöissä ja se työ huipentuu nyt odotettuun Kansainvälisen Olympiakomitean johtokunnan päätökseen ehdottaa hyväksyntää ja tulla täysin tunnustetuksi olympiaperheen jäseneksi.

Heli Salapuro