Ottelijaesittelyssä Kari Viinikainen

kariPorvoo Thaiboxing Clubia edustava Kari Viinikainen matkaa tulevana keskiviikkona thainyrkkeilyn MM-kilpailuihin Minskiin tavoitteenaan iskeä itsensä maailmanmestariksi. Erittäin kovasta työmoraalistaan tunnettu Viinikainen ei ole jättänyt harjoittelussaan kiveäkään kääntämättä tavoitteensa eteen.

Viinikainen aloitti muaythain eli thainyrkkeilyn Porvoossa vuonna 1999 maailmanmestari Mika Pietilän järjestämällä peruskurssilla. Myrskyisä teini-ikä kuljetti miestä lähes ulapalle asti, mutta onneksi thainyrkkeilyn ja urheilun parantava voima oli voimakkaampi. Viinikainen palasi salille ja sillä tiellä on edelleen. Harjoittelu muuttui hiljalleen määrätietoisempaan suuntaan ja vuoden 2007 tietämillä Viinikainen harjoitteli jo tavoitteet mielessään. Ensimmäisen kerran Viinikainen otteli thainyrkkeilyssä vuonna 2008 ja siinä ottelussa kunto loppui pahoin. Olkoonkin osasyynä jännitys, mutta tämän ottelun jälkeen mies on ollut tuttu näky porvoolaisilla lenkkipoluilla.

Viinikaisen lajivalmennuksesta on alusta asti vastannut Mika Pietilä ja fysiikkavalmennuksen on hoitanut isoveli Timo Viinikainen. Tämä suunnitelmallisuus on mahdollistanut Viinikaisen valtavan kehittymisen lajin parissa ja se näkyy luonnollisesti ottelumenestyksenä. Viinikaisella on 57 thainyrkkeilyottelua, joista 34 kertaa hän on poistunut kehästä voittajana. Viinikainen on otellut useita kovia ottelijoita vastaan, joista merkittävimmäksi päänahaksi voitaneen lukea selkeä voitto venäläisestä Euroopan mestarista Juri Bukhvalovista marraskuussa 2016.

Gia Winbergin tavoin Viinikaisella on lisämausteena näissä MM-kilpailuissa mahdollisuus iskeä itsensä heinäkuussa pidettäviin The World Games 2017 kilpailuihin Puolan Wroclaviin. Puolassa isketään myös miesten sarjassa -63,5kg.

Viinikaisen tavaramerkkinä ja vahvuutena on nykyisin rautaisen kunnon lisäksi iloinen asenne. Viisi Suomenmestaruutta ja kaksi Pohjoismaiden mestaruutta takataskussaan Viinikainen astelee nyt ennakkoluulottomasti kohti seuraavaa suurta päämääräänsä, maailmanmestaruutta.

Kari Viinikaisen ottelijasivut:
https://www.facebook.com/ptkariviinikainen/?fref=ts

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club
Teksti: Timo Viinikainen

Katru Perkkiö