Pietarin turnaus 23.-25.3.2018

Suomi lähetti turnaukseen 12 ottelijan, 5 valmentajan ja 1 tuomarin joukkueen.  Kisajärjestelyt, tuomaritoiminta ja yhteistyö venäläisten kanssa olivat alusta asti mutkatonta ja täsmällistä. Myös joukkueen kesken vallitsi silmin nähden latautunut, mutta rento tunnelma.

Venäjän ottelijamäärät ovat hurjia Suomeen verrattuna. Tarkkaa lukua ei ollut tiedossa, mutta arviolta noin 10 000 kilpailevan ottelijan määrä kuulosti hienolta ja selittää sen, miten maassa voidaan samaan aikaan järjestää useampiakin turnauksia.

Näin oli tälläkin kertaa, sillä Pietarin turnauksen kanssa iskettiin samaan aikaan Venäjän mestaruus kilpailut Moskovassa ja luonnollisesti maan ykkösiskijät olivat siellä tavoittelemassa paikkaa toukokuussa pidettäviin Mexicon MM-kilpailuihin.

Mielenkiintoista tietoa oli, että Venäjän mestaruuskilpailuihin ei pääse kuka tahansa, vaan paikka sinne on ansaittava. Matkalla Venäjän mestariksi on voitettava ja menestyttävä ensin kaupungin-, alueen-, ja lääninmestaruuskilpailuissa. Vasta sen jälkeen aukeaa paikka Venäjän mestaruuskilpailuihin, summaa pietarilainen Timur Melikidze.

Pietarin alue on niin iso, että siellä toimii sekä kaupungin että lähialueen lajiliitot. Nämä toimijat kilpailevat keskenään siitä, kenellä on eniten seuroja ja ottelijoita. Venäjän pääliittoon kuuluvat kaikki ja pääliitto on maailmanlaajuisen kattojärjestö IFMA:n jäsen kuten Suomikin.

Verkostoituminen venäläisten kanssa voi avata suomalaisottelijoille hienoja uusia tilaisuuksia päästä ottelemaan ja harjoittelemaan naapurimaan huippujen kanssa. Venäjä on jo vuosia ollut kansainvälisissä arvokilpailuissa lajin eliittiä ja sieltä tulee vuosi toisensa jälkeen taitavia ja huippukuntoisia ottelijoita.

Matka Pietariin on helppo ja nopea, esimerkiksi Allegro junalla (hinta 39 € / suunta, kun tilaa lipun ajoissa) tai laivalla. Jos suunnitteilla on vierailla maassa useamminkin, kannattaa hankkia vuosiviisumi. Jos otteleminen tai harjoittelu Venäjällä kiinnostaa, Melikidze auttaa käytännön järjestelyissä mielellään ja toivottaa suomalaiset tervetulleiksi hakemaan oppia ja kokemuksia naapurimaasta. Yhteystiedot saat valmennusryhmältä valmentajat@muaythai.fi. Alla suomalaisten tulokset viikonlopun otteluista:

Sunnuntain finaalit 25.03.2018

-63,5 kg Kristoffer Björkskog FIN – Andrej Griga RUS KO (B) 2Rd
-67 kg Anton Belik RUS – Aleksander Vartiaynen FIN 2-1
-81 kg Jussi Santalahti FIN – Roman Breus RUS 3-0
-91 kg Mikko Soikkeli FIN – Rasulek Sultanov RUS RSC (B) 3Rd
-51 kg Lotta Loikkanen FIN – Elena Malanova RUS 3-0
-54 kg Sanni Nurminen FIN – Irina Osuganova RUS 3-0
-57 kg Riina Sipovaara FIN – Ekaterina Fedorva RUS RSC 1Rd
-63,5 kg  Gia Winberg FIN – Irina Zuravleva RUS RSC 2Rd
-67 kg Riikka Järvenpää FIN – Ekaterina Kobeleva RUS RSC Ret 1Rd

Lauantain semifinaalit ja finaalit 24.03.2018

-48kg Satu Mykkänen FIN – Elena Malanova RUS 3-0 (finaali)
-57kg Riina Sipovaara FIN – Sofia Leleko RUS 3-0 (semifinaali)
-60kg Lasse Järvinen FIN – Nikolai Elehov RUS KO (H) 2Rd (finaali)
-67kg Nurmuhamed Atabaev RUS – Alexander Vartiaynen FIN WO (semifinaali)
-81kg Jussi Santalahti FIN – Muhammad Zahhaev RUS KO (B) 2Rd (semifinaali)
-86kg Juri Vlasov  RUS– Jussi Pirttikangas FIN RSC (H) 3Rd (semifinaali)

 

Katru Perkkiö