Pok Jääskeläinen otteli voitokkaasti Ranskassa

Pok_

Combat Academy of Finland seuraa edustava junioreiden Euroopan mestari, miesten MM-pronssimitalisti ja ja moninkertainen Suomenmestari Pok Jääskeläinen otteli myöhään lauantai iltana 11.2.2017 Ranskan maalla Nuit des Guerriers 2 ottelutapahtumassa. Vastaansa Jääskeläinen sai tuttuun tapaan paikallisen supertähden ja yleisön suosikin Jeremy Antoninon. Ottelu käytiin ammattilaisäännöin, lukuun ottamatta Ranskan laista tulevaa pientä muotoseikkaa, ottelussa oli käytettävä kyynärpääsuojia ammattilaissäännöistä poiketen. Ottelu oli suunniteltu 5 x 3 minuutin pituiseksi ja painoksi oli sovittu -70 kg.

Ranskalainen lähti hakemaan heti ensimmäisestä erästä alkaen kaatavaa lyöntiä, jonka tarkoituksena oli saada Jääskeläisen oma rytmi sekaisin. Jääskeläinen vei kuitenkin erän selvästi nimiinsä lähiottelun ja kyynärpäälyöntien avulla. Erityisesti Jääskeläisen oikein ajoitetut ja näyttävät heitot tuntuivat olevan pikku hiljaa jopa ranskalaisyleisön mieleen. Erän jälkeen oli selvää, että suomalaisottelija oli kaikilla osa-alueilla parempi ja vahvempi.

Antonino lähti päättäväisesti toiseen erään ja yritti tasoittaa tappiollista ensimmäistä eräänsä raivokkailla hyökkäyksillä. Kulmamiehenä ja Pokin valmentajana toimiva Deo Phetsanghat antoi ohjeeksi mm. alapotkut vasurina ottelevaan Antoninoon. Ne toimivat ja vastustajan jalka alkoi punottamaan erän edetessä. Jääskeläisen tavaramerkkinä on häikäisevän ja ilmeettömän tekniikkansa lisäksi ilmiömäinen pelisilmä. Jääskeläisellä oli helpohko iltapuhde päättää ranskalaisen rynnivä hyökkäys oikein ajoitetulla ”uppercut elbow” tekniikalla. Vastustaja ei pystynyt enää jatkamaan ottelua ja näin Jääskeläinen vei ottelun nimiinsä KO2 tuomiolla.

Sen lisäksi, että Jääskeläinen tunnetaan loistavana ottelijana, hänen veijarimainen olemuksensa hurmaa kanssaihmisiä minne hän meneekin. Tälläkin matkalla Jääskeläisen onnistui hurmaamaan näyttävällä ottelutyylillään yleisö puolelleen vieraskehässä. Kerrottakoon ottelumatkalta vielä pienenä sivukertomuksena, että punnitustilaisuuden jälkeen Ranskan maalta oli haastavaa löytää siihen aikaan avoinna olevaa ruokapaikkaa, josta olisi saanut urheilijalle sopivaa ravintoa. Pienessä kylässä tarjolla oli lopulta vain paikka, josta sai täytettyjä makkaroita ja kakkuja. Tarinan mukaan otteluun mentiin näillä eväillä.

Toukokuussa Jääskeläinen ottelee uudelleen Ranskan Dijonissa 4-miehen turnauksessa. Tosin lajina on tuolloin K1-ottelutyyli. Jääskeläisen vahvimmat aseet eli kyynärpäälyönnit ja lähiottelu ovat kiellettyjä tekniikoita tässä ottelumuodossa. K1-otteluissa ei arvosteta thainyrkkeilyn vahvuuksia samalla tavalla kuin lajin sisällä ja ottelujen tuomarointi on saanut usein jälkikäteen aikaa paljon puhetta. Samassa illassa Jääskeläisen valmentaja Deo Phetsanghat ottelee super fight ottelun thainyrkkeilysäännöin.

Kuva: Pok Jääskeläinen valmentajansa Deo Phetsanghatin kanssa voitokkaan ottelun jälkeen, kuva Pok Jääskeläisen Facebook-sivuilta