Riku Mikkonen teki suomalaista thainyrkkeilyhistoriaa

riku_potku_max_muaythaiPorvoo Thaiboxing Clubin Riku Mikkonen on ollut noin kolmen kuukauden ajan treeni- ja ottelumatkalla Thaimaassa. Viime sunnuntaina 12.2.2017 Mikkonen iski ensimmäisenä suomalaisena voiton Thaimaan Pattayalla Max Muay Thai illassa. Aikaisemmin samassa illassa on otellut mm. moninkertainen Suomenmestari ja MM-pronssimitalisti Antero Hynynen. Max Muay Thai stadionilla otellaan thainyrkkeilyn ammattilaisotteluita, jotka esitetään useassa maassa suorana lähetyksenä. On ollut hienoa saada suomalaisväriä tämän kaltaisiin otteluiltoihin.

Riku otteli samaisella stadionilla Tammikuussa 2017 thaimaalaista Daodaen Palangroupia vastaan, mutta tuolloin vauhdikas ottelu päättyi tasapisteisiin. Kavereille sovittiin uusintaottelua helmikuulle, jotta heistä saataisiin voittaja selville. Vastustaja kuitenkin perui osallistumisensa viime torstaina, joten Rikulle oli löydettävä uusi vastustaja. Thaimaa on onneksi täynnä tasokkaita ottelijoita, joten etsintä oli nopeasti ohi. Rikua vastaan asettui nyt kokenut konkariottelija Singhakaengkhor Pattayamuaythai. Hänen rekordinsa piti sisällään promoottorin mukaan yli 200 kamppailuottelua, joista 54 oli thainyrkkeilyotteluita.

Punnitukset järjestettiin edellisenä iltana, jossa molemmat ottelijat painovat 62,5kg. Punnitustilaisuuden jälkeen Max Muay Thai -promoottori sanoi Rikulle, että “ei haittaa vaikka häviäisit ottelun. Pääasia, että ottelet hyvän ja viihdyttävän ottelun.” Vastustajan kokemus ja promoottorin sanat toivat tietysti lisää jännitystä.

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikista tiukin erä, jossa thaimaalainen varoittelikin vaarallisilla yläpotkuillaan. Onneksi Rikulla oli suojaus kohdallaan, niin ei päässyt tapahtumaan työtapaturmaa. Toisen erän alkumetreillä Riku sai tarkasti ajoitetun kyynärpäälyönnin läpi murtaen vastustajan nenän. Vastustaja mureni myös henkisesti toisen erän aikana, sillä Riku vain lisäsi höyryä koneeseen. Thaimaalainen väsähti Rikun vauhdissa, ja saikin huomautuksia passiivisuudesta. Toisen erän lopulla thaimaalaisen oli jopa käytettävä kikkakolmosta eli sylkeä hammassuojat saadakseen hengähdystauon. Viimeiseen erään Riku laittoi edelleen isompaa vaihdetta silmään, johon thaimaalainen Singhakaengkhor ei kyennyt juurikaan muuta kuin selviytyä erästä. Ottelu kesti täydet erät ja historiallinen voitto Max Muay Thai illassa suomalaisittain oli tosiasia. Hienoa työtä Riku “Elbow” Mikkonen!

Mikkosen kisa- ja treenimatka Thaimaassa on lopuillaan. Riku sai reissun aikana kolme ammattilaisottelua, joista ensimmäinen oteltiin Hua Hinissa. Tuolloin brasilialainen vastustaja joutui keskeyttämään kyynärpäälyönnin seurauksena toisen erän jälkeen. Toinen ottelu käytiin tammikuussa Max Muay Thai stadionilla Pattayalla. Tuolloin kyynärpäätaistelun tiimellyksessä ottelu päättyi tasan, ja molemmille ottelijoille maksettiin ottelupalkkion lisäksi myös tikkibonusta.
Riku palaa takaisin Suomeen tällä viikolla kolmen kuukauden verran arvokasta kisa- ja treenikokemusta rikkaampana ja uudella lempinimellä varustettuna: Riku the ”Elbow” Mikkonen.

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club Facebook

Ottelu on katsottavissa alla olevasta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=E_I9AXNHXbU&feature=share

 

Katru Perkkiö