Suomalaisilla onnistunut MM-kilpailujen avaus

Kakkonen
Suomen Tessa Kakkosella oli kunnia olla ottelemassa kilpailujen avausottelussa. Vastassa oli vielä kotikentällään taisteleva ruotsitar, jonka taktiikka oli yksinkertainen. Kotikehän yleisön mylviessä suomalainen oli tarkoitus laittaa katsomon puolelle. MM-mitalisti ja Euroopan mestari Kakkonen oli tästä suunnitelmasta eri mieltä ja vei kaikki erät nimiinsä vahvoilla vastaiskuillaan sekä oikein ajoitetulla liikkeellään.

Seuraavaksi Kakkonen kohtaa moninkertaisen maailmanmestarin thaimaalaisen Rattanaphon Sanphanin. Voidaan jopa sanoa, että kilpailujen kaksi ennakkosuosikkia kohtaavat toisensa jo välierissä.

 

PäivHellevaaraän hyvä vire jatkui , kun seuraavaksi kehässä nähtiin leijonasydämen lailla taisteleva Teemu Hellevaara. Etukäteen tiedossa oli, että Kazakstanin joukkue on vahva ja täynnä kovaiskuisia ottelijoita. Tämä tieto ikään kuin sytytti Hellevaaran ja kehässä nähtiinkin taktisesti erittäin viisaasti oteltu ottelu. Hellevaara ei lähtenyt mukaan vastustajan rytmiin, vaan piti omansa läpi ottelun ja juuri tämä saattoikin olla yksi voiton avainmista.

Seuraavaksi Hellevaara kohtaa moninkertaisen maailmanmestarin Valko-Venäjän Andrei Kulebinin.

 

 

 

Voittojen myötä Suomen joukkue sai mainion alun MM-turnaukseen. Päivän muihin aktiviteetteihin sisältyi Radio Sisun haastattelu, jossa haastateltavina olivat mm. Team Manageri Petri Martinez sekä ottelija Kari Viinikainen. Ottelijat, jotka eivät tänään otelleet, harjoittelivat yhdessä seuraavia otteluja silmällä pitäen. Tuomari Katarina Perkkiö aloitti tehtävänsä päivän toisesta ottelusta alkaen ja poistui paikalta vasta, kun viimeinenkin  ottelu oli saatu päätökseen.

Huomenna kehässä otellaan miesten B-sarjan otteluja. Suomalaisista nähdään -60 Kg:n sarjassa Timo Venäläinen, joka saa vastaansa Mexicon ja -81 kg:n sarjassa otteleva Jussi Pirttikangas, joka vastaansa ottelijan Virosta. Ottelut alkavat Ruotsin aikaa kello 15.00.

Katru Perkkiö