Suomelle värisuora EM-kilpailujen finaalipäivänä

Suomen naiset loistivat eilisissä EM-finaaleissa nappaamalla kaksi mitalisijaa. Kirkkaimpana saavutuksena oli Satu Mykkäsen häikäisevä ottelu valko-venäläistä Svetlana Spetsyania vastaan naisten -45kg:n sarjassa. Väkivahva Spetsyan oli otellut läpi turnauksen vahvasti, mutta oli Mykkästä vastaan täysin aseeton. Mykkäsen liike sekoitti vastustajan pakan, eikä Mykkänen antanut armoa edes lähiottelussa, vaan runttasi valko-venäläisen aina tilaisuuden tullen selkä kehäköysiin päin. Mykkänen otti finaalissa käyttöönsä myös viimeisen salaisen aseensa. Iskusarjat kajahtelivat katsomoon saakka ja vastustaja pysähtyi niihin kuin seinään. Kaiken kaikkiaan loistava suoritus Mykkäseltä, joka vihdoinkin sai tärkeimmässsä paikassa esiin kaiken sen taidon ja rennon tekemisen, joka hänellä on ollut takataskussaan.

Päivän toisessa finaaliottelussa Lotta Loikkanen kohtasi hallitsevan euroopan mestarin Ranskan Miriame Djedidin naisten -48kg:n sarjassa. Ranskattaren voitontahtoinen ja määrätietoinen ottelutyyli oli tällä kertaa suomalaiselle liian kova pala, mutta Loikkasen taistelu viimeiseen sekuntiin asti ei jättänyt ketään kylmäksi. Näin Loikkaselle EM-hopeaa kolmen ottelun jälkeen ja kokonaisuudessaan loistava turnaus häneltäkin.

Suomen mitalikimaraa täydensivät Riina Sipovaaran (naiset -54kg) ja Gia Winbergin (-60kg) EM-pronssit. Sipovaaran vastustaja saavutti tässä turnauksessa EM-hopeaa ja Winbergin EM-kultaa. Winbergin vastustaja valittiin myös kilpailujen parhaaksi naisottelijaksi.

Suomen Muaythai liitto onnittelee tuoreita EM-mitalisteja ja heidän valmentajiaan hienoista saavutuksista!

Suomen joukkueen mitalistit vasemmalta: Lotta Loikkanen, Satu Mykkänen, Riina Sipovaara ja Gia Winberg.

Katru Perkkiö