Suomen joukkue haastoi maailman kirkkaimpia tähtiä

Viidennen ottelupäivän kisaraportit:

Mirka-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi

Ensimmäinen erä meni suomalaisen määrätessä selkeästi tahtia. Salonen haki vahvoja vartalopotkuja, liikkui hyvin ja haastoi ruotsalaisen ennakkoluulottomasti lähiottelussa. Toisessa erässä ruotsitar pääsi kuitenkin rytmiin mukaan ja vei erän  haltuunsa viemällä Saloselta niukasti tilan pois. Kolmannessa erässä Salonen ei enää pystynyt vastaamaan voitontahtoisesti otellutta ruotsalaista vastaan. Kokonaisuutena Saloselta loistava suoritus kisojen ensikertalaisena ja tämän päivän vastustaja on yksi sarjansa ennakkosuosikeista ja ruotsalaisen median kuumimpia nimiä tällä hetkellä.

MM-2016_Essi_2-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru

Suomen joukkueen hyvä vire kulminoitui, kun Riihimäki valmistautui otteluunsa. Lämmittelyssä nähtiin rento, hyväntuulinen ja mikä tärkeintä palavan taistelutahdon omaava ottelija.  Riihimäki aloitti heti eräkellon soidessa ottelun vahdikkaasti ja pakotti perulaisen ottamaan taka-askelia vieden samalla nimiinsä kaikki jälkitilanteet. Kaikki kolme erää menivät selvästi suomalaisen nimiin, mutta perulaisen taistelutahto ja periksiantomattomuus tekivät ottelusta viihdyttävän ja jännittävän loppuun saakka. Seuraavaksi Riihimäki kohtaa vastustajan Ruotsista.

 

Riikka-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska

Järvenpää on oppikouluesimerkki siitä, miten sovittua ottelutaktiikkaa noudatetaan. Tämän kruunasi vielä Järvenpään kyky mukautua ottelun tahtiin mukaan niin, että oma luovuus pääsi esiin yhdessä ottelutaktiikan kanssa. Ensimmäisessä erässä ranskattarelle laskettiin kerran lukua, eikä hän tämän jälkeen enää päässyt ottelun rytmiin mukaan missään vaiheessa. Järvenpää vei nimiinsä kaikki kolme erää ja kohtaa seuraavaksi turkkilaisen.

 

 

MM-2016_Teemu_2-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä

Hellevaara kohtasi yhden uransa kovimmista vastustajista, kun vastaan asettui moninkertainen maailmanmestari ja yksi kilpailujen seuratuimmista ottelijoista Valko-Venäjän Andrei Kulebin. Hellevaara lähti ennakkoluulottomati haastamaan mestaria yrittäen pitää ottelun omalla otteluetäisyydellään ja sai vietyä muutamia tilanteita nimiinsä läpi ottelun. Mestarin kokemus ja pelisilmä riittivät kuitenkin tällä kertaa selviin erävoittoihin. Hellevaaran leijonansydän sykki viimeiseen sekuntiin saakka ja kokonaisuutena ottelu oli häneltä hieno suoritus, vaikka tappio tällä kertaa tulikin.

 

Jussi-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Santalahti sai vastaansa hallitsevan maailmanmestarin kivikovan Dzmitry Valentinin. Santalahti lähti tuttuun tapaansa hakemaan iskujenvaihtoa ja pyrki lähiotteluun, joka on hänen vahvuutensa. Taitava Valentin pystyi rikkomaan Santalahden taktiikan ja tyylin ja vei ottelun haluamalleen omalle vahvuusalueelleen. Valentinin monipuolinen ja liikkuva ottelutyyli oli tällä kertaa Santalahdelle liian iso pala purtavaksi, eikä hän päässyt missään vaiheessa hydyntämään omia vahvuuksiaan. Ottelun positiivisinta antia oli se, että Santalahti sai luotua muutamia hyviä tilanteita, joilla olisi voinut käntää ottelun itselleen. Harmillisesti tällä kertaa nämä tilanteet jäivät hyödyntämättä.

Tiistaina kehässä nähdään seuraavat suomalaiset:

-48 kg Tessa Kakkonen vs Rattanahaphon Hanphan, Thaimaa
-63,5 kg Kari Viinikainen vs Bakar Gelelitze, Georgia
-67 kg Pok Jääskeläinen vs Kristian Maluk, Saksa
-81 kg Daniel Forsberg vs Frederik Frankun, Saksa+91 kg Miika Kinnunen vs Andrei Herassimchuk, Valko-Venäjä

Katru Perkkiö