Vauhdikas kuudes kilpailupäivä

Suomalaisittain päivä alkoi hämmennyksen merkeissä. Ensimmäistä kertaa Thaimaan ulkopuolella oli käytössä elektroninen arvonta, jossa kone arpoi vastustajat. Inhimillisen erehdyksen vuoksi kaksi saksalaista ottelijaa oli arvottu kahteen eri sarjaan. Tämä selvisi suomalaisille vasta kehässä, joten tästä syystä sekä miesten -67 kg:n sarjan Pok Jääskeläinen että -86 kg:n sarjan Daniel Forsberg pääsivät WO (Walk over) -tuomioilla suoraan jatkoon.

MM-2016_kariSeuraavaksi kehään astui miesten -63,5 kg:n sarjassa otteleva Kari Viinikainen, joka sai vastaansa georgialaisen Bakar Gelelitzenin. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta georgialainen vei erän nimiinsä vahvemmilla osumillaan. Yhden erän tappioasemasta Viinikainen lähti haastamaan vastustajaansa reippaasti toisessa erässä, mutta georgialaisen hyvä liike teki tehtävästä haastavan ja toinenkin erä meni vastustajan kulmaan. Viimeiseen erään Viinikainen lähti “kaikki tai ei mitään” asenteella ja veikin erän nimiinsä, mutta voitto kirjattiin vastustajan kulmaan kahden erän turvin. Viinikaisen ottelun parasta antia oli se, että hän pystyi erä erältä nostamaan tasoaan. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt voittiin asti.

Kilpailujen ensikertalaisiin kuuluva +91 kg:n sarjassa otteleva Miika Kinnunen kohtasi heti ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän kivinyrkin Andrei Herassimchukin. Moninkertainen maailmanmestari otti kehän heti haltuunsa painavilla osumilla ja ottelu päättyi ennen kuin se ehti edes alkamaan.  Kinnuselle harmittava tyrmäystappio.

Naisten -48 kg:n sarjaan oli kutkuttava alkuasetelma. Suomen Tessa Kakkonen vastaan Thaimaan Rattanahaphon Hanphan. Naiset kohtasivat toisensa viimeksi Bangkokin Royal Cup turnauksessa noin vuosi sitten. Tuolloin Thaimaan kuumassa illassa Kakkonen voitti thaimaalaiselta vain avauserän. Näiden kahden ottelijan henkinen taistelu alkoi jo ensimmäisessä punnitustilaisuudessa ja tuimia katseita on vaihdeltu pitkin kuluvaa kisaviikkoa. Ennen ottelua pukuhuoneessa nähtiin itsevarma ja taistelutahtoinen ottelija, jolle kelpaisi vain voitto. Kakkonen lähti heti ensimmäisestä erästä alkaen viemään ottelua päättäväisesti itselleen riisuen thaimaalaisen kaikista parhaista ja vahvimmista aseistaan. Kakkonen otteli voitontahtoisesti läpi ottelun vieden loistavalla ajoituksella lähes kaikki tilanteet itselleen ja sarjan ehdoton ennakkosuosikki joutui tyytymään tappioon.

Huoltojoukkojen kiireisistä päivistä huolimatta, ottelijat joilla ei ole ollut otteluvuoroa, ovat treenanneet ja pitäneet kisavirettä yllä. Myös tuomarin päivät ovat venyneet pitkiksi.

Huomenna kehässä nähdään vain yksi suomalainen, kun tyttöjen -51 kg:n sarjassa Sanni Nurminen kohtaa ranskattaren.

 

Katru Perkkiö