Thainyrkkeilyn SM-kilpailujen ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina

Kuva: SM-viikko

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin 3000 urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 30 lajin SM-mitaleista. Mallia kotimaiselle SM-viikolle on haettu Ruotsista, jossa “SM-veckan” on ollut menestys jo usean vuoden ajan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, ja silloin mukana oli jo 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Tapahtuma keräsi kiitosta niin lajiliitoilta kuin kilpailijoiltakin. Paikan päällä kisatapahtumia kävi seuraamassa viisituhatta katsojaa ja Ylen kotikatsomoihin välittämät kilpaurheilun jännitysnäytelmät keräsivät hyvät katsojaluvut. SM-viikko 2016 palkittiin Urheilumarkkinointiteko-palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Tampereella kesällä järjestettävä SM-viikko on siis järjestyksessään toinen, ja ensimmäinen kesätapahtuma. 6.-9. heinäkuuta järjestettävällä SM-viikolla on mukana 30 lajia. Voit tutustua tarkemmin lajeihin täällä. Tapahtuman aikataulun löydät täältä.

SM-viikon päätapahtumapaikka on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, muita kisapaikkoja ovat muun muassa Ratinanniemi, Kaukajärvi ja Kaupin urheilupuisto.

Yle on vahvasti mukana SM-viikolla, ja kisatunnelmaan pääsee TV2-kanavalla torstaista sunnuntaihin 6.-9.7. Yhteensä Yle välittää kisatunnelmia ja mitalitaisteluita TV2-kanavalla ja Areenassa peräti 22 tuntia.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä Ylen, Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

SM-kilpailujen ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 25.6.2017 klo 24.00. Tällä hetkellä suurin osallistujamäärä on helsinkiläisellä Combat Academy of Finland seuralla. Heiltä mukaan on ilmoittautunut 9 ottelijaa.

Kilpailukutsu ja ilmoittautuminen löytyy liiton sivuilta https://muaythai.fi/ Keskustelufoorumi / Kilpailut.
Kuva: Pertti Nurmi

Katru Perkkiö