Turku Thaiboxing Club ja legendaarinen Tie Tähtiin XVIII

tt-xviii

Useat jäsenseurat järjestävät säännöllisesti harjoitusottelutapahtumia omille harrastajilleen. Nämä tapahtumat ovat erittäin tärkeitä järjestävälle seuralle ja sen jäsenille. Viime lauantaita voisi kutsua vaikkapa superlauantaiksi. Päivä oli täynnä tapahtumia, joissa oteltiin hyvässä urheiluhengessä harjoitusotteluja, ratkottiin junioreiden Suomenmestareita, oteltiin tiukkoja salikisaotteluja ja Lahden Sibeliustalo muuttui Suomi-Venäjä maaottelu areenaksi. Yön tummuessa lajiyleisöä hemmoteltiin vielä todellisella helmellä, kun Buakawin ja Kulebinin ottelua pystyi seuraamaan netistä live lähetyksenä. Alla Tommi Räsäsen raportti legendaarisesta Tie Tähtiin tapahtumasta.

Lauantaina 10.12. Turussa käytiin ainakin paikallisesti legendaariset Tie Tähtiin -kisat. TT on todennäköisesti yksi Suomen vanhimmista ottelupromootioista: tähtiotteluita on järjestetty säännöllisesti ainakin 15 vuoden ajan, eikä kukaan enää muista millä tapahtumanumerolla mennään. TT 18 on vain hyvä arvaus.

Kyseessä ei ole ammattilaistapahtuma, vaan seuran sisäinen harrastajien välinen kilpailu, jossa tavalliset harrastajat pääsevät kokeilemaan kilpaottelua tuomareineen ja yleisöineen. Nytkin paikalla oli mukavasti kannustajia katsomossa samoin kuin seuran aktiiveja kisaa pyörittämässä. Otteluita oli hieman normaalia vähemmän, vain kuusi kappaletta, mutta nyt laatu korvasi määrän. Parhaat ottelijat tarjosivat oikein viihdyttävää ja reipasta thainyrkkeilyä.

Vaikka ottelut arvostellaan ja voittajat julistetaan ison maailman malliin, kyse ei ole voittamisesta vaan osallistumisesta ja kokemuksesta. Harrastaja saa kokea, miltä tuntuu olla kehäköysien sisäpuolella. Pistetuomareita on yleensä vain yksi, ja tuo luottamustehtävä on vuosia ollut Lehtosen Tompan vastuulla. Tomppa on seuran pisimpään mukana ollut jäsen; vuosia TTBC:llä on kertynyt yli 30. Vankalla kokemuksellaan Tomppa pitää aina otteluiden jälkeen palautekeskustelun ottelijoiden kanssa, ja jakaa siellä vinkkejä ja ohjeita tulevaan harjoitteluun.

Teksti ja kuva: Tommi Räsänen

Katru Perkkiö