Voitokas kolmas kisapäivä

Kuva: Ukraina Team

Suomen Mirka Salonen kohtasi tänään ukrainalaisen Anastasiia Kulinichin naisten -51 kg:n sarjassa. Etukäteen taktiikkana oli hakea vastustajan suojauksesta aukkoja hyvällä liikkeellä ja iskeä heti vastaisku, kun paikka aukeaisi. Kun tämä ei toiminutkaan halutulla tavalla, Salonen pystyi muuttamaan kesken erän ottelutaktiikkaa ja ryhtyi ottamaan aloitteet itselleen. Ukrainalainen ei pysynyt mukana Salosen vahvassa lähiottelussa , eikä pystynyt haastamaan suomalaista myöskään liikkeellä.

Toiseen erään ukrainalainen lähti takaa-ajoasemasta haastamaan suomalaista vielä vahvemmin, mutta arvokisojen ensikertalainen ei tästä hätkähtänyt, vaan otteli taktisesti ja teknisesti yhden parhaista otteluistaan juuri oikealla hetkellä. Selkeä 3-0 voitto Suomeen. Seuraavaksi Salonen kohtaa Ruotsin Johanna Rydbergin.

Muu maajoukkue piti tänään lihashuoltopäivän, joka piti sisällään huoltavaa harjoittelua, hierontaa ja kiropraktikolla käyntejä. Huoltajat Mika Pietilä, Petri Martinez, Jarno Laitinen ja Hannu Vappula olivat mukana work shopissa, jossa kehitettiin erityisesti pohjoismaista yhteistyötä, keskusteltiin eettisistä asioista, tasa-arvokysymyksistä sekä pohdittiin, miten jäsenseurojen yhteistyötä voitaisiin kehittää.

Tuomari Katarina Perkkiö osallistui aamun punnitusten lisäksi tuomarikurssille, sekä pääsi illan otteluissa tuomaroimaan myös A-sarjan miesten otteluja entisten tuomarointien lisäksi.